Az oldal átalakítás miatt jelenleg nem üzemel.
Rendeléssel kapcsolatban: +36 30 649 7901

Kérdése van? Hívjon minket! +36306497901

Blog

Sópárna gondozása

Sópárna gondozása

Sópárna gondozása

Bár az alvó sópárna használata pofon egyszerű. Nem árt, ha tudod, hogyan tudod jó formában tartani. Így sokáig lesz hűséges és hatékony társatok a betegségek elleni küzdelemben!

 

Mit tegyek, ha nagyon megizzadt a gyerkőc és nedves lett a párna? 

Előfordulhat, hogy egy lázas vagy éppen egy meleg nyári éjszaka után nagyon megizzadt a gyerkőc vagy aki éppen használja. Ilyenkor csak tedd ki a napsütésre, friss levegőre egy szárítón, ha az évszak és az időjárás is engedi. Fontos, hogy nedves/nyirkos/ködös időben semmiképp!! Hiszen a só beszívja a nedvességet ea pont az ellenkezőjét éred el. Télen tedd 60 fokos sütőbe 20-30 percre és már kész is. 

Túlságosan porzik a párna?

Ha nagyon száraz a levegő, észreveheted, hogy a sópárna huzatában liszt szerű só van. Ez abszolút normális jelenség. Hiszen a párnán aludva a sószemek morzsolódnak. Ezt csak rázd ki a huzatból. Ha azonban nagyobb mennyiségben látod ezt, a párnában lévő só túl száraz. Ekkor vasald át a párnát gőz funkcióval párszor. Vagy tedd be a fürdőszobába fürdés közben. Így az ott keletkező gőz megoldja a dolgot.

Összeállt a só a párnában? 

Ha nem használjátok napi szinten az alvó sópárnát, a só bizony összeállhat, kemény lehet. Ilyenkor a kezeddel csak nyomd össze amennyire tudod és vasald át gőzzel. Ilyen egyszerű, és ismét használatra kész a párnátok. 

Hogyan fertőtlenítsem a sópárnát egy-egy betegség után?

A só magába szív mindent, így nagyon fontos, hogy egy-egy betegség után fertőtlenítsd! A szeles, napos idő csodákra képes. Tedd ki a szabadba,ha van rá lehetőség. Ha nincs, akkor marad az örök jolly joker a Sütő! 60 fokon, 20-30 perc. Nem is olyan bonyolult, igaz?

A videók között találtható segédletekből, azt is megtudhatjátok:

Hogyan lehet egyszerűen és gyorsan bele helyezni a belső Sópárnát a huzatába?

Hogyan aludhatsz kényelmes az alvó sópárnán egy egyszerű mozdulat segítségével?

 

#ápolás #alvósópárna #megelőzés #csalad #sópárna #természetes #vegyszermentes #gyerekkelazelet #parajdisó #parajdisópárna #fyp #magyartervező #anyaság #tudatosszülők